5 Tips ini mendorong anda dalam penurunan berat badan juga!!
.
Bukan hanya dapat menjimatkan kos tetapi amalan itu juga menjadikan kita lebih peka dengan bahan digunakan dalam menyediakan makanan.
.
1.BUANG RASA MALU DAN MALAS
Penyakit 2M iaitu malas dan malu antara fak … baca lanjutannya ►

Learn to get good result...!!
.
Jangan langgar hukum, kalau nak berjaya dalam kehidupan...
.
Dari kecil lagi kita hidup memerlukan didikan, tenaga pengajar, ataupun mentor mengajar sesuatu pekara diminati ataupun career...
.
Lalui fasa pembelajaran step by step da … baca lanjutannya ►

Amboi naik badan tak kira pun brp bulan ... nak turun hitung brp bulan bleh turun berat terus kurus ... mana logiknya!!🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
.
Fahamkan teknik dan ikutkan kaedah penurunan berat badan dgn sihat!! Kerana itu lah punca PERTAMA yg menyebabkan anda tidak berjaya … baca lanjutannya ►

Semua cara dah buat tak menjadi, 😂fakta sahaja tidak mencukupi!
.
Mudah putus asa AKHIRNYA!!,😣😢Coach Ann sedihh lihat, hanya kerana tidak buka hati untuk belajar dan terima ilmu dan fahaman yg diajar.
Bergantung sepenuhnya pada fakta dan teori yang dikumpul hampir hafal se … baca lanjutannya ►

ENJOY YOUR CHEAT DAY GAIS!!🤩🤩
.
Salah pilih Cheat Day, rosakkan program sebulan...
.
✔️Tips simple if you want to celebrate your cheat day!
1.Berkongsi dgn kawan/pasangan/anak..
2.Pilih pinggan yg kecil.
3.Pilih salah satu shj meal yg (bergoreng,m … baca lanjutannya ►

EAT CLEAN UNTUK PENGGEMAR NASI GORENG!!🍛
.
Coach ann share sikit resepi dan teknik masak nak makan sihat tetapi dalam masa yg sama nak clean dan diet..
.
Nasi gunakan nasi perang, cari kuali (non stick pan) kerana disini tiada penggunaan minyak ..🍳
.
Main pr … baca lanjutannya ►

DUDUK DI KERUSI PEJABAT, LEMAK KAKU LEBIH 9 JAM...🤣😆
.
Lakukan regangan setiap 2 jam duduk posisi yg sama...agar otot dan badan tidak stress dengan kedududkan statik itu... .
Terbaik pusing berjalan kawasan pejabat...turun naik tangga...berdiri setempat melakukan kerja... dan … baca lanjutannya ►

Meal makan anda perlu mengikut porsi yang baik jika nak KURUS!
.
Bersama group coaching online mereka akan diberi set meal plan yang teratur sepanjang semusim-29 ini..
.
Mudah jer nak eat clean dan healthy, asalkan bila penuhkan peti sejuk itu dengan pilihan makanan yg betul … baca lanjutannya ►

SELAMAT TAHUN BARU 2018🎉..
Tetapkan Matlamat Kehidupan kita, catatkan dan lakukan dengan ikhlas..
.
Journal 📓 2018 anda perlu lengkap dan terbahagi kepada keseluruhan bahagian:
Kerjaya;
Keluarga;
Perhubungan;
Agama;
Kesihatan;
Kewangan; … baca lanjutannya ►

Selamat Pagi, mulakan hari kita dgn energy yg baik!
.
Pagi adalah permulaan hidup baru kita. Apa biasanya yg kita lakukan? Kalau coach solat, sarapan ringan then kluar untuk berjogging...kerana bagi saya diawal pagi, kita perlu berusaha sedikit untuk bina semangat yg baru dan bina energy … baca lanjutannya ►

Salah Pinggan Besar Sangat!
.
Cabaran bila makan nasi campur adalah tidak tahu apa sebenarnya porsi sihat.
.
Bahagi kan bahagian protein sihat, karbo dan fiber yg betul..
.
Bila porsi makanan yg kita letak dlm pinggan adalah betul, kenyang dan cukup untuk badan.. … baca lanjutannya ►

Penggemar HoTDogs and Burger perhatian..
.
Ia merupakan makanan proses yg sebenarnya peratusan daging sebenar adalah sgt kecil 20%, selebihnya lemak daging ayam atau daging..kandungan protein yg rendah, lemak dan kolestrol yang tinggi...
.
Membuatkan proses fast food begini m … baca lanjutannya ►

Keajaiban berlaku di Perut dahulu..
.
Perut adalah bahagian yg cepat terbentuknya lapisan lemak bawah kulit..Perempuanlah di bahagian inilah yg paling cepat naik double dari lelaki..
.
Tetapi lelaki pula lebih cepat hilang lemak perut daripada perempuan..
.
Kerana … baca lanjutannya ►

Setiap usaha pasti ada ganjaran.
.
bila naik atas penimbang apa yang kita selalunya focus adalah pada angka "1 kg jer turun"..tapi tahukah kita sebenarnya dengan penurunan 1 kg itu dengan cara yang betul adalah 1kg lemak...besar tue!
.
cuba timbang daging dgn lemak kat pasar … baca lanjutannya ►

PENGAMBILAN AKHIR UNTUK BULAN JANUARY 2017 DIBUKA!
.
CABARAN TURUN BERAT BADAN ONLINE 30 HARI. (TURUN 3 KG HINGGA 10KG+)
Cabaran ini mengambil masa selama 30 hari utk membantu anda mendapatkan berat badan ideal anda. .
.
✔Trainee akan dilatih untuk turun lemak bukan o … baca lanjutannya ►

Ketara..tahniah rank 1!
.
Fat Loss dalam masa sama peserta akan turun berat badan secara sihat.
.
Bagi wanita bukti fat loss bila lemak dibahagian lengan, peha, bahu, belakang bahu, bawah pipi dan perut berubah... atau kata lainnya "reshape"...
.
Tambahan dengan p … baca lanjutannya ►

Sebulan, 30 Hari Meal Plan..
.
Gagal merancang, tanpa sedar kita merancang untuk gagal selamanya...
.
Salah satu cara untuk mendisiplinkan diri "eat clean" adalah dengan menyediakan 21hari Jadual Plan Pemakanan yang sihat ...
.
Setiap peserta mempunyai MEAL PLAN s … baca lanjutannya ►

Berjalan kaki dan berjogging bakar lemak peha..
.
Bagaimana nak ukur lemak keliling peha? Duduk diatas kerusi bersandar dalam posisi tegak dengan selesa, cuba lihat jika peha bercantum atau terpaksa terkangkang sedikit..itu menunjukkan keliling peha disaluti lemak..
.
Banyakk … baca lanjutannya ►

Makan Satu Solid Meal Jer?
.
Masak Pertama,
Sumber makanan yang telah ranum dimasak yang sihat dimakan begitu sahaja atau disediakan sudahpun mempunyai kalori tersendiri dan tertentu, contohnya Pisang masak 100kcal (3grm), Cempedak 3 sebijik-sebijik 80kcal manakala nasi kosong 1 ca … baca lanjutannya ►

Obesiti di peringkat remaja.
.
Beliau Asraf remaja berumur 20an yang dahulunya tidak memahami bagaimana gaya hidup sihat dan menganggapkan obes adalah pekara biasa remaja kini..
.
sehingga beliau mengalami cabaran kesihatan dan memerlukan lebih keyakinan diri apabila melanjut … baca lanjutannya ►

PENGAMBILAN FEBRUARY 2017 DIBUKA!
.
CABARAN TURUN BERAT BADAN ONLINE 30 HARI. (TURUN 3 KG HINGGA 10KG+)
Cabaran ini mengambil masa selama 30 hari utk membantu anda mendapatkan berat badan ideal anda. .
.
✔Trainee akan dilatih untuk turun lemak bukan otot,bina bentuk b … baca lanjutannya ►

Kecekalan untuk berubah hanya dengan konsisten dan azam yang kuat.
.
PENGAMBILAN FEBRUARY 2017 DIBUKA!
.
CABARAN TURUN BERAT BADAN ONLINE 30 HARI. (TURUN 3 KG HINGGA 10KG+)
Cabaran ini mengambil masa selama 30 hari utk membantu anda mendapatkan berat badan ideal anda. . … baca lanjutannya ►

Kalau boleh sebulan kenapa nak tunggu setahun.
.
Dua bahagian penting dalam memberi kekuatan(strength) atau tenaga pada badan, iaitu OTOT dan LEMAK yg disalut dengan organ terbesar manusia iaitu KULIT.
.
Peranan otot dan juga lemak, ada kepentingan dan fungsi tersendiri, kala … baca lanjutannya ►

Nak Cepat Nak Sihat Nak Kurus!
.
Fast food antara pilihan makanan bagi anda yang sentiasa sibuk bekerja atau belajar. Masa 1 jam yg diberi until melakukan pekara urusan peribadi adalah sangat terhad.Akhirnya, lapar nak senang pilihan adalah kedai makan fast food/drive thru...
. … baca lanjutannya ►

PENGAMBILAN MAC 2017 DIBUKA!
.
CABARAN TURUN BERAT BADAN ONLINE 30 HARI. (TURUN 3 KG HINGGA 10KG+)
Cabaran ini mengambil masa selama 30 hari utk membantu anda mendapatkan berat badan ideal anda. .
.
✔Trainee akan dilatih untuk turun lemak bukan otot,bina bentuk badan … baca lanjutannya ►

Pelahan-pelahan peserta wlc semua dah kreatif ikuti meal plan yang simple, sedap dan sihat.
.
Kesemua diatas semangat yang kuat pada diri ingin lebih sihat untuk turun berat badan dengan betul..bonusnya mendapat berat ideal yang kekal.
.
PENGAMBILAN MAC 2017 Season Ke-20 DIBU … baca lanjutannya ►

Lemak yang membeku kini telah mencair keluar dari badan.
.
Sebulan proses mengenali keperluan badan.Melalui Weight Loss Challenge ONLINE coaching group, mereka lebih memahami 80%keperluan dalam pemakanan dan 20% gaya hidup sihat aktif, 100% mindset positif dalam penurunan berat badan! … baca lanjutannya ►

SLIDE FOR MORE RESULTS!
*Hasil tidak tipikal.Setiap individu berbeza-beza.
.
PENGAMBILAN "MAY KURUS SEBELUM RAYA" 2017 DIBUKA!
.
CABARAN TURUN BERAT BADAN ONLINE 30 HARI. (TURUN 3 KG HINGGA 10KG+)
Cabaran ini mengambil masa selama 30 hari utk membantu anda mendapa … baca lanjutannya ►