Resepi Omelette Sihat sesuai untuk diet anda!!πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ³
.
Bahan;
3 biji πŸ₯š telur ( 3putih+2 kuning)
1 labu bawang besar
1 Biji πŸ… tomato
1 jenis sayur (brokoli, pasley, daun bawang, capcicum) tambahan...
Secubit garam bukit
Secubit black pepper … baca lanjutannya ►

Konspirasi Gula Di dalam Susu Pekat ManisπŸ˜….
.
Disangka susu, rupanya Susu Pekat Manis adalah #konspirasigula semata mata!
.
Susu Pekat Manis di proses dengan menambah β€œdosa dosa” dari gula yang bertidak sebagai pengawet untuk memastikan ia tahan lama sehingga bertahun … baca lanjutannya ►

5 Tips ini mendorong anda dalam penurunan berat badan juga!!
.
Bukan hanya dapat menjimatkan kos tetapi amalan itu juga menjadikan kita lebih peka dengan bahan digunakan dalam menyediakan makanan.
.
1.BUANG RASA MALU DAN MALAS
Penyakit 2M iaitu malas dan malu antara fak … baca lanjutannya ►

Let’s Do This!
πŸ’ͺ🏻1 MINUTE CHALLENGE!!πŸ”₯πŸ”₯
.
Baik untuk penjagaan posture badan, kekuatan kaki dan abdomen...simple but mmg terasa terbakar kaloriπŸ”₯πŸ”₯...
.
Lakukan seperti posisi duduk 90darjah dan bersandar tegak di dinding..bernafas seperti biasa and se … baca lanjutannya ►

Nak Turunkan Berat Badan Perlu Ada Ilmu, Ikut ilmu CEKUP SANA CEKUP SINI takut diet semua kelaut!!🀣🀣
.
Assalammualaikum... Sy Eza Surya, 34 thn dan bermula join wlc pd musim wlc 21.. Bermula dgn berat 54.7kg dan sekarang dah mencapai berat ideal 47.3kg. Sy join wlc pada awalnya utk … baca lanjutannya ►

Nak Turunkan Berat Badan Perlu Ada Ilmu, Ikut ilmu CEKUP SANA CEKUP SINI takut diet semua kelaut!!🀣🀣
.
Assalammualaikum... Sy Eza Surya, 34 thn dan bermula join wlc pd musim wlc 21.. Bermula dgn berat 54.7kg dan sekarang dah mencapai berat ideal 47.3kg. Sy join wlc pada awalnya utk … baca lanjutannya ►

Learn to get good result...!!
.
Jangan langgar hukum, kalau nak berjaya dalam kehidupan...
.
Dari kecil lagi kita hidup memerlukan didikan, tenaga pengajar, ataupun mentor mengajar sesuatu pekara diminati ataupun career...
.
Lalui fasa pembelajaran step by step da … baca lanjutannya ►

SALAH PILIH EQUIPMENT GYM ATAU FITNESS, BUAT BENTUK BADAN TAK MENARIKπŸ˜…πŸ˜….
.
Bukan lucahh, just nak bagi tahu uollss sebelum buat workout gym atau fitness kenali bentuk badan anda dahulu... .
Takut salah jadi, ingat tambah kecil... alek2 bertambah besar and OUT OF SHAPE PULAKK … baca lanjutannya ►

Bakal bertemu satu bulan baru lagi MARCH!! Sejauh mana pencapaian anda setakat ini?πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻
.
Di saat kita bangun pagi, bersyukur masih diberi peluang untuk perbaiki diri.. .
Always be excited, start dgn sarapan pagi yg sihat dan berkualiti tinggi untuk pencapaian hari ini. … baca lanjutannya ►

Mana boleh kurus hari-hari nak makan salad πŸ₯— jer!! .
Badan perlukan nutrisi yg lengkap dan seimbang untuk bekerja sebagai tenaga...
.
Pakar kesihatan menyatakan bahwa starchy vegetables atau sayuran yang memiliki kandungan tepung mampu membuat kita naik berat badan. .
Di d … baca lanjutannya ►

Selamat Menjamu SeleraπŸ˜‹..Lunch Apa Anda Hari Ini?πŸ™‹πŸ»Hati-hati takut Overload meal πŸ₯˜ pulak nanti...
.
Mulakan dengan doa makan dan minum segelas Air putih dahulu πŸ’¦ ..
.
Buat pilihan yg bijak, lengkapkan meal plate 🍽 dgn porsi yg sihat segengam, suku dan satu t … baca lanjutannya ►

Setiap apa yang anda belanjakan, not only about calorie but also quality!!βœ”οΈ
.
Kekadang kita mudah pandang remeh bab nie...biar apa yg diguna dan dipakai berhabis untuk bergaya..
.
Apa investment jangka masa panjang kita tentang kesihatan dan gaya hidup?
.
Ken … baca lanjutannya ►

Letakkan 100% komitmen anda, itu pekara main coach Ann akan tekankan disini..
.
Because the result at the end is, worth it!!πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ”₯πŸ”₯
.
Ia mengambil 21 satu hari pertama untuk anda benar2 jelas dgn tabiat baru pemakanan dan gayahidup yg baru...
.
Pe … baca lanjutannya ►

BIASANYA BERLAKU DI SELUAR JEANS πŸ‘– ORANG YG PEHA DAN PUNGGUNG BESAR🀣🀣
.
.
Seluar yg tahan lasak pun tak cukup tahan dengan mereka yg peha punggung besar!! Asyik koyak di tempat yg sama...
.
Terutama dua bahagian inilah paling mencabar bagi mereka yg nak lose we … baca lanjutannya ►

ESOK AKAN MENJADI LEBIH AWESOME 😎 DIATAS KEPUTUSAN SEKARANG!!
.
Nak kurus dan turunkan berat badan nie dah bertangguh berzaman... sampaikan lemak tepu tue dah sebati...
.
Ternyata tanpa sedar pada mula naik berat badan, kemudian develope lemak dan akhirnya takut terjebak d … baca lanjutannya ►

Nak kecilkan peha, buat workout jadikan peha dan punggung lebih besar...πŸ˜©πŸ˜…
.
Kebiasaannya fahaman anda nak kecilkan bahagian punggung dan peha perlu lakukan leg workout....
.
Itu membuatkan terbentuk muscle di bawah lemak peha..apa kata lose fat dahulu baru lakukan this … baca lanjutannya ►

MASYAALLAH, TERNYATA TULANG TIDAK DAPAT MENAMPUNG BERAT BADAN BERLEBIHAN...!!
.
Jalan cepat penat, berdiri lama sakit tumit, jalan shopping sakit lutut dan masalah pinggang yang akan mengganggu posture badan..
.
Itu hanya tanda awal sampingan seseorng bila naik berat badan... … baca lanjutannya ►

Amboi naik badan tak kira pun brp bulan ... nak turun hitung brp bulan bleh turun berat terus kurus ... mana logiknya!!πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈπŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ
.
Fahamkan teknik dan ikutkan kaedah penurunan berat badan dgn sihat!! Kerana itu lah punca PERTAMA yg menyebabkan anda tidak berjaya … baca lanjutannya ►

BE THE BEST VERSION OF YOURSELF!!πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻
.
Transformasi diri keseluruhannya.. Yang lemah semangatnya, perlu ada sokongan dan bantuan dari coach!!
.
Anda boleh lakukan sendirian dengan falsafah dan kepercayaan sendiri untuk turunkan berat badan...tapi bila kene tegur … baca lanjutannya ►

SET TARGET 🎯 BULAN INI NAK TURUN BERAPA KG!!πŸ“…
.
Apabila kita berada di dalam komuniti atau group coaching ia akan perjelaskan kemampuan kita untuk set target 🎯 yg jelas untuk turun beberapa kg lagi this weekπŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻..
.
Kalau buat sendirian anda lebih mudah u … baca lanjutannya ►

PADA YG PLUS SAIZ 80KG DIATAS, BOLEH BERMULA DENGAN SIMPLE WORKOUT INI..πŸ’ͺ🏻πŸ”₯πŸ”₯
.
Nampak mudah but anda akan burn dan lencunkan diri banyak sangat...teknik yg baik bagi membantu mengurangkan kecederaaan otot dan tulang...
.
Ambil 3-4 hari seminggu dan ulangi step itu … baca lanjutannya ►

BERSUSAH PAYAH BAKARπŸ”₯πŸ”₯KALORI DGN BERSENAM..!!
.
Persoalannya, dah spend 1-2jam di gym dan fitness tujuan nak bakar kalori dan cairkan lemak badan..
.
Kesian bila buat berhempas pulas tetapi at the end TIDAK MEMBUAHKAN HASIL yg dikehendaki..πŸ€£πŸ€£πŸ˜‚πŸ˜‚...
. … baca lanjutannya ►

Semua cara dah buat tak menjadi, πŸ˜‚fakta sahaja tidak mencukupi!
.
Mudah putus asa AKHIRNYA!!,😣😒Coach Ann sedihh lihat, hanya kerana tidak buka hati untuk belajar dan terima ilmu dan fahaman yg diajar.
Bergantung sepenuhnya pada fakta dan teori yang dikumpul hampir hafal se … baca lanjutannya ►

In ONLINE coaching coach akan share more personal workouts yg best!!πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ”₯πŸ”₯
.
Ramai yg tanya coach β€œ How To Reshape Bahagian Bawah Terutama Sekali Peha dan Punggung” πŸ˜‚πŸ˜‚...
.
Here simple short clips workouts tips coach ann selalu lakukan..Ini pun cov … baca lanjutannya ►

Yeyy..Meal Plan Season-31 Intake March ini nanti akan lebih awesome and meriah sihat gaisπŸ™‹πŸ»...
.
Banyak menu sihat that still boleh bantu uolls yang nak turunkan berat badan...super yummy πŸ˜‹ and kreatif penyediaannya...
.
Peringatan:πŸ™‹πŸ»
Kalori disumbangkan … baca lanjutannya ►

RAYA KALI NIE MESTI LAIN LAH DARI YG SEBELUM NIEπŸ˜ƒ..
.
Step by step, learn from basic bagaimana mendapat penurunan yg baik..kekal istiqomah dan stay consistent dalam journey ini.. .
Worth it, kalau sebulan turun 5kg kali 3 bulan dah total loss 15kg...bonusnya lebih sihat, bertena … baca lanjutannya ►

NAK EAT CLEAN TIDAK SEMESTINYA WESTERN, ASALKAN EAT RIGHT FOOD!!πŸ€“
.
Uollss..bila cakap makan sihat jer nak kene fikirkan makanan English...pastu cakap mahal, tak reti nak buat, tak pernah makan dll...
.
Well..apa pun yg core things perlu tahu ialah β€œEAT RIGHT”...
baca lanjutannya ►

TUKAR MENU KEPADA GI RENDAH,SENANG KURUS!πŸ˜‹
.
Glycemic Index (GI) atau Glikemik Indeks adalah sebuah angka yang diberikan kepada makanan tertentu berdasarkan seberapa cepat makanan tersebut meningkatkan kadar gula darah setelah kita makan.
.
Jadi makin tinggi angka GI semak … baca lanjutannya ►