Resepi Omelette Sihat sesuai untuk diet anda!!πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ³
.
Bahan;
3 biji πŸ₯š telur ( 3putih+2 kuning)
1 labu bawang besar
1 Biji πŸ… tomato
1 jenis sayur (brokoli, pasley, daun bawang, capcicum) tambahan...
Secubit garam bukit
Secubit black pepper … baca lanjutannya ►

Konspirasi Gula Di dalam Susu Pekat ManisπŸ˜….
.
Disangka susu, rupanya Susu Pekat Manis adalah #konspirasigula semata mata!
.
Susu Pekat Manis di proses dengan menambah β€œdosa dosa” dari gula yang bertidak sebagai pengawet untuk memastikan ia tahan lama sehingga bertahun … baca lanjutannya ►

Nak Turunkan Berat Badan Perlu Ada Ilmu, Ikut ilmu CEKUP SANA CEKUP SINI takut diet semua kelaut!!🀣🀣
.
Assalammualaikum... Sy Eza Surya, 34 thn dan bermula join wlc pd musim wlc 21.. Bermula dgn berat 54.7kg dan sekarang dah mencapai berat ideal 47.3kg. Sy join wlc pada awalnya utk … baca lanjutannya ►

Nak Turunkan Berat Badan Perlu Ada Ilmu, Ikut ilmu CEKUP SANA CEKUP SINI takut diet semua kelaut!!🀣🀣
.
Assalammualaikum... Sy Eza Surya, 34 thn dan bermula join wlc pd musim wlc 21.. Bermula dgn berat 54.7kg dan sekarang dah mencapai berat ideal 47.3kg. Sy join wlc pada awalnya utk … baca lanjutannya ►

SALAH PILIH EQUIPMENT GYM ATAU FITNESS, BUAT BENTUK BADAN TAK MENARIKπŸ˜…πŸ˜….
.
Bukan lucahh, just nak bagi tahu uollss sebelum buat workout gym atau fitness kenali bentuk badan anda dahulu... .
Takut salah jadi, ingat tambah kecil... alek2 bertambah besar and OUT OF SHAPE PULAKK … baca lanjutannya ►

Selamat Menjamu SeleraπŸ˜‹..Lunch Apa Anda Hari Ini?πŸ™‹πŸ»Hati-hati takut Overload meal πŸ₯˜ pulak nanti...
.
Mulakan dengan doa makan dan minum segelas Air putih dahulu πŸ’¦ ..
.
Buat pilihan yg bijak, lengkapkan meal plate 🍽 dgn porsi yg sihat segengam, suku dan satu t … baca lanjutannya ►

Setiap apa yang anda belanjakan, not only about calorie but also quality!!βœ”οΈ
.
Kekadang kita mudah pandang remeh bab nie...biar apa yg diguna dan dipakai berhabis untuk bergaya..
.
Apa investment jangka masa panjang kita tentang kesihatan dan gaya hidup?
.
Ken … baca lanjutannya ►

Letakkan 100% komitmen anda, itu pekara main coach Ann akan tekankan disini..
.
Because the result at the end is, worth it!!πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ”₯πŸ”₯
.
Ia mengambil 21 satu hari pertama untuk anda benar2 jelas dgn tabiat baru pemakanan dan gayahidup yg baru...
.
Pe … baca lanjutannya ►

ESOK AKAN MENJADI LEBIH AWESOME 😎 DIATAS KEPUTUSAN SEKARANG!!
.
Nak kurus dan turunkan berat badan nie dah bertangguh berzaman... sampaikan lemak tepu tue dah sebati...
.
Ternyata tanpa sedar pada mula naik berat badan, kemudian develope lemak dan akhirnya takut terjebak d … baca lanjutannya ►

Nak kecilkan peha, buat workout jadikan peha dan punggung lebih besar...πŸ˜©πŸ˜…
.
Kebiasaannya fahaman anda nak kecilkan bahagian punggung dan peha perlu lakukan leg workout....
.
Itu membuatkan terbentuk muscle di bawah lemak peha..apa kata lose fat dahulu baru lakukan this … baca lanjutannya ►

MASYAALLAH, TERNYATA TULANG TIDAK DAPAT MENAMPUNG BERAT BADAN BERLEBIHAN...!!
.
Jalan cepat penat, berdiri lama sakit tumit, jalan shopping sakit lutut dan masalah pinggang yang akan mengganggu posture badan..
.
Itu hanya tanda awal sampingan seseorng bila naik berat badan... … baca lanjutannya ►

SET TARGET 🎯 BULAN INI NAK TURUN BERAPA KG!!πŸ“…
.
Apabila kita berada di dalam komuniti atau group coaching ia akan perjelaskan kemampuan kita untuk set target 🎯 yg jelas untuk turun beberapa kg lagi this weekπŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻..
.
Kalau buat sendirian anda lebih mudah u … baca lanjutannya ►

PADA YG PLUS SAIZ 80KG DIATAS, BOLEH BERMULA DENGAN SIMPLE WORKOUT INI..πŸ’ͺ🏻πŸ”₯πŸ”₯
.
Nampak mudah but anda akan burn dan lencunkan diri banyak sangat...teknik yg baik bagi membantu mengurangkan kecederaaan otot dan tulang...
.
Ambil 3-4 hari seminggu dan ulangi step itu … baca lanjutannya ►

BERSUSAH PAYAH BAKARπŸ”₯πŸ”₯KALORI DGN BERSENAM..!!
.
Persoalannya, dah spend 1-2jam di gym dan fitness tujuan nak bakar kalori dan cairkan lemak badan..
.
Kesian bila buat berhempas pulas tetapi at the end TIDAK MEMBUAHKAN HASIL yg dikehendaki..πŸ€£πŸ€£πŸ˜‚πŸ˜‚...
. … baca lanjutannya ►

Semua cara dah buat tak menjadi, πŸ˜‚fakta sahaja tidak mencukupi!
.
Mudah putus asa AKHIRNYA!!,😣😒Coach Ann sedihh lihat, hanya kerana tidak buka hati untuk belajar dan terima ilmu dan fahaman yg diajar.
Bergantung sepenuhnya pada fakta dan teori yang dikumpul hampir hafal se … baca lanjutannya ►

In ONLINE coaching coach akan share more personal workouts yg best!!πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ”₯πŸ”₯
.
Ramai yg tanya coach β€œ How To Reshape Bahagian Bawah Terutama Sekali Peha dan Punggung” πŸ˜‚πŸ˜‚...
.
Here simple short clips workouts tips coach ann selalu lakukan..Ini pun cov … baca lanjutannya ►

Yeyy..Meal Plan Season-31 Intake March ini nanti akan lebih awesome and meriah sihat gaisπŸ™‹πŸ»...
.
Banyak menu sihat that still boleh bantu uolls yang nak turunkan berat badan...super yummy πŸ˜‹ and kreatif penyediaannya...
.
Peringatan:πŸ™‹πŸ»
Kalori disumbangkan … baca lanjutannya ►

NAK EAT CLEAN TIDAK SEMESTINYA WESTERN, ASALKAN EAT RIGHT FOOD!!πŸ€“
.
Uollss..bila cakap makan sihat jer nak kene fikirkan makanan English...pastu cakap mahal, tak reti nak buat, tak pernah makan dll...
.
Well..apa pun yg core things perlu tahu ialah β€œEAT RIGHT”...
baca lanjutannya ►

TUKAR MENU KEPADA GI RENDAH,SENANG KURUS!πŸ˜‹
.
Glycemic Index (GI) atau Glikemik Indeks adalah sebuah angka yang diberikan kepada makanan tertentu berdasarkan seberapa cepat makanan tersebut meningkatkan kadar gula darah setelah kita makan.
.
Jadi makin tinggi angka GI semak … baca lanjutannya ►

MAKAN JANGAN SKIP MAKAN, KECEWA NANTI TAK KURUSπŸ˜‚πŸ˜‚..
.
Keep metabolism high πŸ”₯πŸ”₯πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻..
.
Makan!Memakan snek dengan kerap dapat membantu. Sekiranya perut anda sudah mula memulas dan berbunyi, ia bermakna ia memerlukan β€˜minyak’ untuk membakar..Jika anda … baca lanjutannya ►

PUNCA KESELURUHANNYA ADALAH PENJAGAAN USUS ANDA!!!πŸ˜…
.
Usus hanya menyerap dan mencerna baik buruk jenis makanan yg diambil setiap hari...nak tahu baik buruk kesannya buncit, senak, boroi, menggelebeh atau lemak berlapis di bahagian perut...
.
Pola makan yang baik akan memb … baca lanjutannya ►

MENARIKNYA PILIHAN SNACKING SIHAT MEREKA🀩..
.
Segengam dan sebiji buah dah cukup untuk melayankan perut yg berbunyi dan mulut yg suka mengunyah...πŸ˜‚πŸ˜‚
.
Kreatif peserta wlc memilih antara snacking yg baikπŸ‘...
.
Simple daily tips and sharing bersama group … baca lanjutannya ►

MENGAMBIL 21 HARI KONSISTEN UBAH TABIAT BARU DALAM DIRI...πŸ˜„
.
Disiplin 21 hari ini akan membawa satu peringkat yang tinggi dalam journey penurunan berat badan...
.
Nah, jika anda berjaya menjalani perubahan baru selama 21 hari, apa yang akan terjadi? Anda konsisten terus m … baca lanjutannya ►

KEROPOK IKAN DISANGKA SIHAT,NYATA KALORINYA TINGGI!!πŸ˜…πŸ˜…
.
Tidak sesuai untuk snacking πŸ™…πŸ»β€β™€οΈ...makan lebih nanti kene bakar lemak lebih banyakπŸ”₯πŸ”₯..
.
Bagaimana nak membakar 150 kalori?
Untuk membakar 150 kalori keropok ikan, anda boleh lakukan salah … baca lanjutannya ►

HILANG KEYAKINAN DIRI BILA PERUT MULA MEMBUNCIT...OHHH NOOOOO!!😱😱
.
Ini part yang paling tak selesa apabila ia mula membesar...πŸ˜‚ 🀣🀣
TINGGI PERUT DARI DADA..!!!
.
Seee even baby @theyusufiskandar pun pandai jaga penampilan, risau pada masalah perut buncit. … baca lanjutannya ►

PENDERITA DIABETES BOLEH MAKAN PISANG LAH, YANG TAK BOLEH PENGAT PISANG!!🀣🀣
.
Salahkan pisang kadar gula dalam darah meningkatπŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ...ternyata ia sumber asli buah pisang sgt bagus sebagai pemberi tenaga pada badan...
.
Kandungan karbohidrat pada pisang akan … baca lanjutannya ►

MEREKA PERLUKAN SUPPORT NAK TURUNKAN BERAT BADAN!
.
Musim-30 Intake FEBUARI bakal bermula tidak lama lagi..mereka share program dengan anda untuk dapat support kawan dan keluarga..
.
Berikan pandangan dan bantu mereka to be metally strong πŸ’ͺ🏻 dalam journey penurunan bera … baca lanjutannya ►

Keluar dari ZONE SELESA itu !!πŸ’ͺ🏻
.
Wanita ingin melarikan diri daripada menjadi gemuk, biarpun hanya kelihatan sedikit berisi.
.
Gemuk sebenarnya adalah antara musuh utama wanita kerana dilihat boleh menjejaskan penampilan diri, malah kecantikan seseorang.
.
baca lanjutannya ►